Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jörgen Olsson

Matchrapport Vättercupen 5/1

08 JAN 2013 22:07
Stabil brottning av Alexander Jersgren

Som vanligt så startade året med Vättercupen i Husqvarna, 49 herrar och 14 damer kom till start. Alex som för dagen tävlade i 84 kgs klassen visade ingen pardon mot sina 5 motståndare utan han jobbade frenetiskt i samtliga sina matcher trots efter en veckas tung förkylning.
  • Skapad: 08 JAN 2013 22:07

Första matchen stod motståndet för en ung brottare vid namn Calle Jonsson från Västervik. Det blev två klara perioder med siffrorna 3-0, 6-0 efter både krysstag och rullningar.

Match två så var det Hästveda killen Robin Liljegren som Alex skulle tampas mot. Robin började med att hålla undan ganska bra och försvara sig men efterhand så kom Alex mer och mer in i matchen.  Periodsiffrorna blev till sist klara 3-0, 6-0 till Alex fördel.

Tredje matchen så var det den alltid lika svårbrottade Broby killen Christoffer Nilsson (numera tävlande för Huddinge) som skulle mäta sig mot Alex. Matchen var i ett hårt tempo från början till slut som det alltid är när dessa två kombattanter gör upp. Matchen slutade 2-1 i perioder där Alex visade prov på stabilitet och rutin i matchen rakt igenom.  

Match fyra så blev det Gävlebrottaren Andreas Berg-Gustavsson BK Loke som fick inbringa förlust efter två klara perioder. 3-0, 6.0 blev slutsiffrorna efter övertygande brottning av Alex med både vippar och rullningar som avlöste varandra.

Sista matchen för dagen var finalen mot Manfred Edsberg från Falköping. Det är alltid täta matcher mellan dessa två brottare när de möts och det blev det även den här gången.  Period vinsterna blev till slut 2-0 och Alex kunde inbringa sin andra raka klasseger i Vättercupen. Som pricken över i:et blev han också andra året i rad vald till tävlingens bäste brottare. 

Nästa GP tävling är Cup Klippan den 19/1

Skribent: Jörgen Olsson

KLICKA PÅ BILDEN OCH REGISTRERA ERT SPELKORT

 

SÅ SPONSRAR NI MARSVINSHOLMS IF

VARJE GÅNG NI SPELAR

 


 

 vaccination

 

Stöd Marsvinsholms IF - handla i någon av dessa butiker

http://www.sponsorhuset.se/marsvinsholmsif

 

 

 

Postadress:
Marsvinsholms IF - Brottning
Svante Normark, Bromma byväg 29
27199 Ystad

Besöksadress:
Marsvinsholms IF, Orgelgatan 1
27192 Ystad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: marsvinsholmsif@gmai...

Se all info